Gepubliceerd op

‘Zeg me wie ik ben’ verschenen

Het boek ‘Zeg me wie ik ben’ is in januari 2013 verschenen. Het is het tweede boek dat Marjan Meijer heeft vertaald vanuit het Spaans. Het oorspronkelijke boek ‘Dime quien soy’ werd geschreven door Julia Navarro.

Het boek Zeg me wie ik ben heeft 830 pagina’s en is uitgegeven als paperback. De recensies waren lovend: “Een onvergetelijke vrouw: bourgeois, revolutionair, minnares, spionne, moordenares”, “Een pageturner: liefde, politiek, intrige en verraad” en: “Een monumentale roman over een allesbepalende keuze in het leven.”

Ook in de Volkskrant is een recensie verschenen. Het boek kreeg in de recensie 3 sterren:

“Het is misschien wat veel allemaal voor één vrouwenleven. Maar Navarro komt ermee weg doordat ze geen standbeeld opricht voor haar personage”, aldus de recensent. “Ze houdt haar mooi in proportie tussen al die grote gebeurtenissen.”

In het boek wil een journalist meer te weten komen over zijn overgrootmoeder. Het enige wat van haar bekend is, is dat ze vlak voor de Spaanse Burgeroorlog het land ontvluchtte en daarbij haar man en kind achterliet. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt wat voor bijzondere vrouw deze Amelia Garayoa is geweest, wier leven zich afspeelde in de grote politieke brandhaarden in het Europa van de 20ste eeuw: Spanje ten tijde van de Burgeroorlog, Rusland in de tijd van Stalin, nazi-Duitsland, fascistisch Italië en het naoorlogse Berlijn tot aan de val van de Muur in 1989.

Vier mannen veranderen het leven van Amelia voorgoed: de zakenman met wie ze een verstandshuwelijk aangaat, de revolutionair met wie ze wegvlucht, de journalist die haar aan de Britse geheime dienst voorstelt en de nazi die, ondanks zijn afschuw van Hitler, Duitsland nooit zal verraden. Geconfronteerd met onrechtvaardigheid en onvrijheid besluit de strijdvaardige Amelia, zelf het slachtoffer van een fatale keuze die ze vroeg in haar leven heeft gemaakt, dat ze niet langer neutraal kan blijven…

Het boek is te bestellen in de betere boekhandels. U kunt het boek ook zonder verzendkosten bestellen via de website Bol.com.