Gepubliceerd op

Nu in de winkel: De Zwarte Legende

De eerste boekvertaling van Marjan Meijer is verschenen. Vanaf februari 2010 ligt het boek ‘De Zwarte Legende’ in de winkel. Dit is een vertaling van het boek El señor de las llanuras, geschreven door Javier Yanes. Marjan heeft het boek uit het Spaans vertaald in samenwerking met Imke Zuidema.

Het boek De zwarte legende heeft 644 pagina’s en is uitgegeven als paperback. De zwarte legende van de familie Mencía was de eerste roman van de Spaanse schrijver Javier Yanes (Madrid, 1968). Het is een fascinerende epische familieroman over een Spaanse journalist en de speurtocht naar zijn grootvader die hem leidt naar een fascinerende bestemming: het donkere hart van Kenia

Als de Madrileense journalist Curro Mencía ontdekt dat het oude familiehuis van zijn jeugd te koop staat, breekt er iets in hem. Lux Domini is het geboorte huis van zijn grootmoeder Uke, die er een stormachtige liefdesaffaire beleefde met de Schotse avonturier Hamish, van wie zij zwanger raakte en die vervolgens spoorloos uit haar leven verdween. Ondanks zijn vaders afkeer tegen zijn verwekker, deze excentrieke Schot die hem vóór zijn geboorte al in de steek liet, kruipt Curro’s journalistenbloed waar het niet gaan kan en besluit hij op zoek te gaan naar het ware verhaal achter de vader van zijn vader.

In de voetsporen van Hamish reist Curro naar het hart van donker Kenia. Daar ontmoet hij tal van kleurrijke personen, die hem belangrijke aanwijzingen kunnen geven over het turbulente verleden van zijn grootvader. Ook bezoekt hij onvergetelijke plekken en spreekt hij met ooggetuigen van Kenia’s meest recente geschiedenis; de slachtoffers van de verschrikkelijke Mau-Mau-terreur. En dan vindt hij eindelijk – diep in de binnenlanden – de antwoorden waar hij naar zoekt…

Het boek is te bestellen in de betere boekhandels. U kunt het boek ook zonder verzendkosten bestellen via de website Bol.com.