Over Schrijftafel

Schrijftafel is in 2003 opgericht door Marjan Meijer, journalist, taaldocent en vertaler. Zij legt zich toe op het schrijven van diverse soorten teksten, van persberichten tot redactionele artikelen. Schrijftafel schrijft wat u bedoelt.

Vanaf 2001 geeft Marjan taaltrainingen Spaans en Nederlands. In 2009 heeft Marjan haar opleiding Vertaler Spaans afgerond en is zij beëdigd vertaler. Schrijftafel werkt samen met professionele tekstschrijvers, docenten en vertalers.

In 2009 vertaalde zij, samen met Imke Zuidema, het boek ‘El señor de las llanuras’ van Javier Yanes. In januari 2013 verscheen haar tweede vertaling: ‘Zeg me wie ik ben‘. De derde boekvertaling van Marjan volgde in oktober 2014 en heeft als titel ‘Palmen in de sneeuw’.

De straat van Magdalena
'De straat van Magdalena' is de vijfde boekvertaling van Schrijftafel. Een magische familiesaga van auteur Jorge Galán uit El Salvador. Bestel het boek online en zonder verzendkosten.
Honger
Met 'Honger' heeft Schrijftafel meegewerkt aan de vierde boekvertaling. Ditmaal een vertaling van een boek van de auteur Martín Caparrós. Bestel het boek online en zonder verzendkosten.
Palmen in de sneeuw
De derde vertaling van Schrijftafel is het boek 'Palmen in de sneeuw'. Dit meeslepende verhaal neemt je mee naar het Spaans-Guinea van de jaren ’50 en ’60. Bestel het boek online en zonder verzendkosten.
Zeg me wie ik ben
De recensies over het boek 'Zeg me wie ik ben' "Een monumentale roman over een allesbepalende keuze in het leven." De vertaling van dit boek is gedaan door Schrijftafel. Bestel het boek online en zonder verzendkosten.
De zwarte legende
'De zwarte legende' was de eerste boekvertaling van Schrijftafel. Een fascinerende epische familieroman over een Spaanse journalist en de speurtocht naar zijn grootvader. online en zonder verzendkosten.